Ciuperci cu smantana-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile cu smantana este mancarea perfecta pentru zielel de vara, deoarece se poate servi rece.

Ingrediente

    • 500-600 gr ciuperci proaspete
    • 200 gr smantana sau iaurt
    • 2 linguri cu ulei sau unt
    • 1/2 lamaie
    • 1 ceapa
    • patrunjel tocat
    • sare

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Curatati ciupercile si spalati in 2-3 ape. Separati coditele si aruncati partea care a stat in pamant, apoi spalati si tocati marunt partea ramasa.
  2. Strangeti tocatura intr-o cratita mai mare in care s-a pus ceapa sa se inmoaie 4-5 minute intr-o lingura cu unt. Acoperiti cratita, fierbeti pe foc mic 15 minute.
  3. Taiati ciupercile in sferturi, rumeniti in unt 10 minute, rasturnati in cratita cu tocatura de ceapa si ciuperci.Adaugati sare si fierbeti inca 10 minute.
  4. Stingeti focul, adaugati zeama de lamaie, amestecati usor, adaugati smantana sau iaurtul si decorati cu patrunjel tocat.
  5. Serviti mancarea cu paine proaspata sau cu mamaliga calda.

Recomandari

Mancaruri