- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile cu smantana este mancarea perfecta pentru zielel de vara, deoarece se poate servi rece.
Ingrediente
- 500-600 gr ciuperci proaspete
- 200 gr smantana sau iaurt
- 2 linguri cu ulei sau unt
- 1/2 lamaie
- 1 ceapa
- patrunjel tocat
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Curatati ciupercile si spalati in 2-3 ape. Separati coditele si aruncati partea care a stat in pamant, apoi spalati si tocati marunt partea ramasa.
- Strangeti tocatura intr-o cratita mai mare in care s-a pus ceapa sa se inmoaie 4-5 minute intr-o lingura cu unt. Acoperiti cratita, fierbeti pe foc mic 15 minute.
- Taiati ciupercile in sferturi, rumeniti in unt 10 minute, rasturnati in cratita cu tocatura de ceapa si ciuperci.Adaugati sare si fierbeti inca 10 minute.
- Stingeti focul, adaugati zeama de lamaie, amestecati usor, adaugati smantana sau iaurtul si decorati cu patrunjel tocat.
- Serviti mancarea cu paine proaspata sau cu mamaliga calda.