- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile fripte cu cartofi trebuie sa le incercati mai ales in perioada de post.
Ingrediente
- 10-12 ciuperci mari
- 1 lamaie
- sare
- piper macinat
- 6-8 catei de usturoi
- 4-6 cartofi fierti
- marar tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 pesoane
- Se curata ciupercile de resturile de frunze si pamant, se separa coditele, de la care se arunca partea care a stat in paman.
- Cozile ciupercilor se pun sa se friga langa ciupercile intregi, pe o tabla speciala, pe plita curatata sau in cuptorul aragazului - insirate pe tava neagra. Se fac la foc iute 10-12 minute, se sareaza, se pipereaza, se scot pe un platou mare, se stropesc cu lamaie.
- Se curata cartofii, se taie felii, se servesc langa ciuperci, peste care se pune un sos de usturoi. Se decoreaza platoul cu marar tocat, se serveste mancarea fara paine.