- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Legumele cu carne in coaja de paine este o mancare pe cat de simpla pe atat de spectaculoasa.
Ingrediente
- 550 gr faina
- sare
- arei iute
- 200 ml apa minerala
- 10 gr drojdie
- sofran
- 50 gr chimen macinat
- 200 gr conopida
- 500 gr piept de pui
- 1 praz
- 3 ardei grasi
- 4 rosii
- 2 cepe
- 2 vinete
- ulei de masline
- piper macinat
- 2 legaturi patrunjel verde
Instructiuni de preparare
- Se cerne faina intr-un bol, se adauga sare, drojdia, apoi se toarna apa minerala. Se onogenizeaza, apoi se framanta aluatul pana devine elastic. se intinde de 2-3 ori cu sucitorul, se cresteaza, apoi se acopera cu un prosop si se lasa sa creasca.
- Se spala pieptul de pui, se strege cu un servet absorbant de bucatarie, apoi se infasoara pieptul de pui in fole de plastic si se bate cu ciocanul de snitele. Cand carnea s-a fragezit se scoate din folie, se condimenteaza cu sare, piper si chimen, dupa care se taie in cubulete. Separat, se curata vinetele, se pudreaza cu sare, iar dupa 15 minute se storc bine intre palme.
- Se curata ceapa si se toaca foarte marunt sau se da pe razatoare.Prazul se taie in fasii, apoi se calesc impreuna cu ceapa tocata in ulei de masline. Se aduaga cubuletele de carne si se lasa la foc potrivit, sa se rumeneasca. Se adauga ardeii taiati fasii, conopida desfacuta buchetele, vinetele si rosiile taiate cubulete. Se condimenteaza cu sofran si ardei iute si se lasa sa scada.
- Se portioneaza aluatul, si din fiecare bucata se fac arcute care se coc in cuptor. In arculete coapte se pune compozitite de carne cu legume, se decoreaza cu patrunjel verde tocat fin, dupa care se poate servi.