Ghiveci de legume cu seminte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul de legume cu seminte este un preparat de tomana foarte gustos si aromat.

Ingrediente

    • 6 cartofi roz
    • 400 gr morcovi
    • 1 conopida mijlocie
    • 50 gr unt/50 ml ulei
    • 30 gr seminte decojite de dovleac
    • 1/2 legatura de patrunjel verde
    • 1 vanata lunga si subtire
    • 3 gulii medii
    • 2 ceapa rosie
    • 2 litri supa de legume/carne
    • 2 linguri seminte de coriandru macinate
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se spala vanata, se taie rondele care se presara cu sare si se lasa 30 de minute ca sa se elimine toxinele. Se iau rondelele de vanata se spala si se lasa deoparte. Legumele ramase se spala si se curata. 
  2. Cartofii si guliile se taie in cubulete, morcovii in rondele si ceapa marunt. Conopida se desface in buchetele care se tin 10 minute in apa rece cu sare.
  3. Se pune untul intr-o cratita pe foc in care se caleste ceapa. Dupa ce devine sticloasa, se presara coriandru, se pun legumele si se calesc impreuna amestecand. Se stinge cu supa, apoi se introduce vasul la cuptor, la foc mediu, timp in care legumele se vor fierbe.
  4. Se condimenteaza ghiveciul cu sare, piper macinat si patrunjel verde tocat marunt iar, la final se presara semintele de dovleac.

Recomandari

Mancaruri