- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile fripte cu sos de rosii este un preparat de post foarte gustos si plin de vitamine.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci proaspete (sau 10-14 ciuperci mari)
- 6-8 catei de usturoi
- 175 ml sos de rosii
- 1 lingurita cu sare
- 1/2 lingurita cu piper macinat
- 2 legaturi de patrunjel verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala ciupercile trecand usor cu degetele peste lamelele fragile, se scot coditele, se lasa la scurs in sita.
- Se toaca marunt coditele, care se pun intr-o tigaie sa se inmoaie pe foc mic. Se sareaza si se pipereaza dupa gust, se toarna deasupra sucul de rosii si se fierb 15 minute.
- Palariile ciupercilor se pun sa se friga pe plita fierbinte, bine spalata, pe care s-a presarat sare grunjoasa. Se impaneaza cu usturoi taiat felii mici pe lung, se lasa ora, se strang in farfurie adanca atunci cand s-au inmuiat.
- Sucul ciupercilor se pastreaza in farfurie. Se toarna deasupra sosul in care s-au inmuiat coditele ciupercilor, se decoreaza cu patrunjel verde tocat, se servesc calde, cu paine proaspata.