- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile gatite taraneste este varianta rapida si de post pentru un preparat satios si foarte gustos.
Ingrediente
- 10-12 ciuperci mari
- 1/2 lamaie
- 2 linguri cu unt
- patrunjel tocat
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Curatati ciupercile de frunze si urmele de pamant, scoateti coditele si inlaturati partea care a stat in pamant. Ceea ce ramane spalati bine, tocati marunt si puneti in cratita cu o lingurita de unt sa se inmoaie pe foc mic. Sarati usor si trageti cratita de pe foc dupa 15 minute.
- Spalati palariile ciupercilor in 2-3 ape, uscati in prosop si taiati in sferturi fiecare ciuperca. Folositi o tigaie de teflon sau de tabla speciala in care puneti untul ramas, lasati sa se inmoaie doar, puneti ciupercile si rumeniti-le 10 minute pe foc viu.Sarati si stingeti focul.
- Serviti ciupercile fierbinti dupa ce le-ati stropit cu zeama de lamaie si ati turnat deasupra sosul fierbinte. in sosul ciupercilor amestecati sosul coditelor tocate si patrunjel tocat. Alaturi: felii subtiri de paine prajita si vin alb.