- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea de muraturi etse o mancare de iarna, foarte gustoasa si usor de preparat, dar trebuie sa aveti grija la cat de sarate sunt muraturile.
Ingrediente
- 5 gogosari murati
- 2 buchete de conopida din saramura
- 2 morcovi murati
- 7 gogonele murate
- 2 castraveti murati
- 1/2 varza murata
- 1 lingura faina
- ulei
- piper macinat
- 2 cepe
- boia iute
Instructiuni de preparare
- Gogonelele se tin o ora in apa sa isi mai lase din sare, apoi se taie marunt toate muraturile, inclusiv ceapa, dupa care se pun la calit in ulei incins, la foc mic, acoperind cratita cu un capac. Se amesteca mereu pana scade apa si sunt bine patrunse, apoi se adauga faina dizolvata in putina apa, bulionul, piperul si apa cat sa le acopere.
- Se introduce vasul la cuptor pana sosul se leaga, apoi se poate servi alaturi de o mamaliguta calda.