- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile scazute cu crutoane este o mancare usoare de vara, gustoasa si foarte satioasa.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci
- 1 ceapa mijlocie
- 2 linguri cu unt
- 2 galbenusuri
- 1 lamaie
- sare
- piper macinat
- 6-8 tije de marar
- 12 felii de franzela
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati ciupercile de resturile de frunze, inlaturati coditele, spalati sub jet de apa rece sau calduta pana cand inlaturati, nisipul dintre lamele. Tocati marunt coditele, iar palariile ciupercilor, taiati-le in 4 sferturi.
- Tocati ceapa marunt, caliti-o cu o lingura de unt intr-o cratita emailata sau teflonata. Cand se inmoaie ceapa adaugati coditele ciupercilor, acoperiti cratita, lasati sa fiarba 15 minute, fierbeti in continuare inca un sfert de ora.
- Trageti cratita de pe foc, lasati 20 minute sa se raceasca, adaugati galbenusurile crude - pe rand - amestecand cu lingura de lemn pentru ca ouale sa nu se inchege.
- In untul ramas rumeniti feliile de franzela intregi sau facute crutoane. Puneti pe platou adancit ciupercile inconjurate de paine rumenita, decorati cu felii de lamaie si tije de marar verde.
- Serviti mancarea calda, langa vin alb.