- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Codul in sos de rosii este un preparat foarte gustos, fiind mancarea ideala in zilele caniculare de vara, deoarece este foarte gustos si rece.
Ingrediente
- 1 cod de marime medie
- 1 ardei iute rosu
- 6 liguri cu ulei
- 4 rosii
- 2 catei de usturoi
- patrunjel uscat
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Rosiile se decojesc apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer, usturoi si ardeiu iute se toaca marunt, apoi pune-le la calit in doua linguri de ulei. Potriveste gustul de sare si piper si lasa pe foc 10 minute, ca sa dea in clocot.
- Intre timp, se curata pestele si se taie in jumatati, dupa acre se unge cu ulei si se freaca usor cu sare si piper, ca sa absoarba aromele.
- Se pun bucatile de peste intr-o tava termorezistenta, se toarna peste el uleiul ramas si sosul de rosii si ardei. Se baga tava in cuptor pentru 30 de minute, pana cans sosul scade.
- Cand se serveste se decoreaza cu patrunjel uscat si se serveste cu orez natru sau cartofi copti la gratar.