Cod la cuptor cu fenicul si legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Codul la cuptor cu fenicul si legume se serveste cald sau chiar si rece, fiind un preparat perfect pentru mesele cu mai multi invitati.

Ingrediente

    • 700 gr file de cod
    • 2 buc fenicul
    • 1 legatura verdeata:patrunjel sau marar
    • 4 lamai
    • 4 linguri ulei de masline
    • 10 masline negre
    • 10 masline verzi
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se taie 2 lamai in felii subtiri iar bulbii de fenicul in felii groase. Celelalte 2 lamai se storc pentru a obtine zeama. Se pun lamaile, feniculul si maslinele intr-un vas, se stropesc cu 2 linguri ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper negru macinat si se coc la cuptor aproximativ 10 minute.
  2.  Se imparte pestele in 4 portii egale, se asezoneaza cu sare si piper negru macinat si se stropeste cu zeama de lamaie. Se pun legumele deasupra, se stropeste cu uleiul ramas si se pune la cuptor pentru alte 20 - 25 de minute. Preparatul se serveste ornat cu hasmatuchi sau cu patrunjel.

Recomandari

Mancaruri