- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida umpluta este o mancare care este delicioasa atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 1 kg conopida
- 500 gr carne tocata (de vitel sau in amestec)
- 100 gr costita afumata
- marar si patrunjel tocate
- 1 ou
- 200 gr ciuperci
- 2 linguri cu unt
- 2 cepe
- cimbru verde
- piper boabe
- 200 ml supa de carne sau apa calda
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Speli conopida sub jet de apa, dupa ce ai curatat-o de frunze si i-ai taiat scurt cotorul, apoi o pui sa fiarba intr-o cratita adanca, cu gura larga, in care clocoteste apa.
- Lasi focul mic, fierbi 10 minute, dupa care arunci apa sau pui conopida sa se scurga in strecuratoare.
- Pregatesti umplutura: amesteci carnea tocata cu verdeata, ceapa tocata, ciupercile taiate felii subtiri, sare si un ou crud si omogenizezi compozitia.
- Intr-o cratita cu gura larga torni 2 linguri de unt cald, asezi conopida cu palaria in jos, raresti buchetelele de conopida si umpli cu amestecul de carne. Pe langa peretii cratitei asezi felii subtiri de costita afumata, condimentezi cu cimbru verde si piper boabe, torni deasupra supa de carne sau apa calda.
- Bagi cratita in cuptorul cald, lasi 30 de minute pana scade zeama, stingi focul, lasi sa se raceasca 20 minute, dupa care rastorni conopida pe un platou adancit.
- Servesti conopida taiata felii groase care sa cuprinda conopida si tocatura, cu paine proaspata, alaturi de un vin alb.