Rata cu portocale-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rata cu portocale este un preparat pe care il puteti incerca atunci cand doriti sa impresionati invitatii la masa, sau daca doriti sa surprindeti placut pe cineva la o cina in doi!

Ingrediente

    • 1 rata
    • 50 gr unt
    • 50 ml coniac
    • 1 lingura grasime
    • 4 portocale
    • 1 varf de cutit zahar
    • sare
    • 1 lingura faina

Instructiuni de preparare

  1. Se curata rata, se spala, apoi se rumeneste la cuptor intr-o cratita cu unt.
  2. Separat se prepara un sos din faina si grasime, amestecate pe foc mic, pana cand faina incepe sa se rumeneasca, apoi se adauga sare si coaja rasa de la 2 portocale, 200 ml apa, se fierbe putin, se adauga rata si sucul de la portocale, zaharul si coniacul, apoi se baga la cuptor sa mai fiarba putin.
  3. Cand rata este fiarta se scoate, se taie bucati, se asaza pe farfurie, se toarna sosul deasupra si se decoreaza cu felii de lamaie, dupa care se poate servi.

Recomandari

Mancaruri