- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rata cu masline este un preparat care desi pare ca se prepara destul de greu merita sa il preparati si dvs macar o data. Gustul si aroma preparatuli va va incanta!
Ingrediente
- 1 rata
- 1 varf de cutit faina
- apa
- 2 linguri pasta de tomate
- 200 gr masline
- 4 felii de lamaie
- 50 gr unt
- 2 linguri vin alb
- sare
Instructiuni de preparare
- Rata se curata, se spala bine cu apa rece si se poate lasa intreaga dar se poate taia si bucati care se rumenesc in unt la cutor, adaugand cate putina apa , se acopera cratita cu capac si se lasa in cuptor timp de 2 ore.
- Cu 15 minute inainte de a fi gata se adauga putina sare, maslinele, feliile de lamaie, faina pentru a lega sosul, pasta de tomate si vinul,, dupa care se mai lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi se scoate si se poate servi.