Rata cu napi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rata cu napi este un preparat pe care il puteti prepara ori de cate ori aveti invitati speciali la masa pe care doriti sa ii impresionati atat prin gust cat si prin aroma preparatului.

Ingrediente

    • 1 rata
    • 1 lingurita faina
    • 50 gr unt
    • 8 napi
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Rata se curata, se spala cu apa rece, apoi se unge cu unt si se rumeneste la cuptor intr-o tava dreptunghiulara.
  2. Cand rata este rumenita, se scoate din tava si se pun napii taiati sferturi, care se baga la cuptor sa se rumeneasca.
  3. In grasimea ramasa se pune faina, apoi se asza iarasi rata cu napii, se sareaza, se toarna apa si se pune la cuptor acoperin cu un capac si se lasa pana cand carnea de rata incepe sa se desprinda de pe oase.

Recomandari

Mancaruri