- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cotletul de porc cu sos de legume este un preparat delicios, perfect pentru mesele alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 1 kg cotlet intreg
- 200 gr untura proaspata
- 3 cepe
- 3 ardei grasi sau 2-3 teline mici
- 2 rosii sau 2 linguri cu bulion
- 3-4 felii de slanina afumata
- 200 gr smantana
- 1 kg cartofi
- sare
- verdeata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 3/4 ora
- Curatati carnea de oasele mici si de pielite, spalati in apa calda, uscati-o in prosop curat.Impanati cotletul cu bucati mici de slanina. Puneti cotletul intreg in tava de friptura si lasati sa se rumeneasca la foc potrivit. intoarceti carnea in timpul frigerii, apoi scoateti-l pe platou.
- Curatati ceapa, ardeii si rosiile, spalati-le si taiati-le betisoare subtiri. Caliti-le in untura ramasa. Lucrati la foc potrivit, iar dupa 15 minute puneti cotletul peste legumele calite, adaugati 1 cana cu apa calda si lasati sa fiarba 30 minute la foc potrivit. Sarati mancarea, mai lasati 5 min sa fiarba,apoi stingeti focul.
- Scoateti carnea pe un platou, turnati sosul fripturii in vas smaltuit, fierbeti pe foc mic pana cand legumele se amesteca bine.
- Curatati si spalati cartofii, taiati-i felii mari, fierbeti-i la foc mic 30 de minute si scurgeti-i de apa. Treceti cartofii in farfurii, serviti ca garnitura. Acoperiti cartofii cu sosul de friptura. Portionati cotletul, treceti feliile langa cartofi. Acoperiti cu smantana si decorati cu verdeata tocata.
- Serviti, fierbinte cu sau fara paine, langa vin rosu.