Cotlet de porc cu sos de legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cotletul de porc cu sos de legume este un preparat delicios, perfect pentru mesele alaturi de cei dragi.

Ingrediente

    • 1 kg cotlet intreg
    • 200 gr untura proaspata
    • 3 cepe
    • 3 ardei grasi sau 2-3 teline mici
    • 2 rosii sau 2 linguri cu bulion
    • 3-4 felii de slanina afumata
    • 200 gr smantana
    • 1 kg cartofi
    • sare
    • verdeata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 3/4 ora

  1. Curatati carnea de oasele mici si de pielite, spalati in apa calda, uscati-o in prosop curat.Impanati cotletul cu bucati mici de slanina. Puneti cotletul intreg in tava de friptura si lasati sa se rumeneasca la foc potrivit. intoarceti carnea in timpul frigerii, apoi scoateti-l pe platou.
  2. Curatati ceapa, ardeii si rosiile, spalati-le si taiati-le betisoare subtiri. Caliti-le in untura ramasa. Lucrati la foc potrivit, iar dupa 15 minute puneti cotletul peste legumele calite, adaugati 1 cana cu apa calda si lasati sa fiarba 30 minute la foc potrivit. Sarati mancarea, mai lasati 5 min sa fiarba,apoi stingeti focul.
  3. Scoateti carnea pe un platou, turnati sosul fripturii in vas smaltuit, fierbeti pe foc mic pana cand legumele se amesteca bine.
  4. Curatati si spalati cartofii, taiati-i felii mari, fierbeti-i la foc mic 30 de minute si scurgeti-i de apa. Treceti cartofii in farfurii, serviti ca garnitura. Acoperiti cartofii cu sosul de friptura. Portionati cotletul, treceti feliile langa cartofi. Acoperiti cu smantana si decorati cu verdeata tocata.
  5. Serviti, fierbinte cu sau fara paine, langa vin rosu.

Recomandari

Mancaruri