- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Legumele in aluat este un preparat foarte gustos si satios, ideal pentru zilele de post cand mesele apetisante si gustoase se raresc.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 100 gr margarina
- sare
- 200 gr faina
- 3 linguri apa rece
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 vinete
- 2 ardei grasi
- 2 catei de usturoi
- 2 crengute de rozmarin
- 1/2 lingurita cimbru
- 2 dovlecei
- 2 gogosari
- 2 cepe
- 6 linguri ulei
- seminte de dovleac
- 1/2 lingurita maghiran
Instructiuni de preparare
- Se amesteca faina cu putina sare, se adauga margarina moale si se framanta cu varful degetelor pana se obtine un aluat nisipos in care se toarna apa rece, framantand continuu pana se obtine un aluat elastic. Cand aluatul este gata se pune intr-o folie de plastic si se baga la frigider pentru 2 ore.
- Se scoate aluatul de la frigider si se intinde din el o foaie subtire si se tapeteaza cu el forme de chec inlaturand surplusul. Se pune pe fundul aluatului boabe de fasole, ca sa nu se ridice, apoi se baga tava la cuptor, la foc moderat 35 de minute.
- cand etse gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca pana cand se prepara umplutura.
- Se taie ceapa mare care se caleste impreuna cu usturoiul si putina sare. Cand s-a inmuiat, se adauga ardeii taiati bucati mari si vinetele taiate cuburi. Se las aun minut pe foc, apoi se adauga dovleceii feliati si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Se adauga cimbru, maghiran si cateva frunze de rozmarin tocate marunt, se amesteca si se mai tine pe foc inca un minut, apoi se lasa sa se racoreasca, iar in momentul servirii se umple cu aceasta compozitie formele de chec si se decoreaza cu seminte de dovleac.