- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vita cu bere neagra etse o mancare delicioasa, apetisanta si de ce sa nu recunoastem, foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 1 kg carne de vita
- 3 cepe
- 2 linguri faina
- 100 gr unt
- cateva fire de patrunjel verde
- 2 morcovi
- 3 catei de usturoi
- 750 ml bere neagra
- sare
Instructiuni de preparare
- In vasul de coacere se topeste untul, apoi se adauga morcovii taiati rondele, usturoiul taiat feliute si ceapa taiata in doua. Se lasa sa se caleasca pana devin translucide, apoi se adauga acrnea de vita taiata cubulete. Se presara faina, se toarna berea si, daca nu ajunge, se mai adauga si putina apa, cat sa acopere carnea.
Se acopera vasul cu un capac si se baga la cuptor pentru 30 de minute, apoi se serveste cu garnitura preferata si cu patrunjel verde tocat fin, deasupra.