- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Blancheta de porc cu vinete coapte este un preparat aromat, delicios si foarte usor de preparat, fiind preparatul ideal pentru mesele in familie de la sfarsitul saptamanii.
Ingrediente
- 700 gr carne de porc de gatit
- 4 cepe
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- patrunjel verde
- 4 vinete lungi, subtiri
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita piper negru macinat
- 100 ml smantana pentru gatit
- 25 gr parmezan
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie carnea de porc in bucati, iar ceapa se curata si se taie mai mare. Se pune putin ulei intr-o oala si cand s-a incins se pune ceapa si carnea ca sa se caleasca, apoi se adauga usturoiul zdrobit. Cand carnea si-a schimbat culoarea, se adauga piperul macinat, boiaua dulce si 150 ml de apa calduta.
- Se pune untul sa se topeasca intr-o craticioara, apoi se adauga faina. Se lasa un pic, se adauga smantana si se amesteca pana se obtine un sos mai gros. Intre timp se pun vinetele la copt pe gratarul incins sau in cuptor. cand sunt gata, se curata de coaja, fara a indeparta codita.
- Se toarna sosul alb peste carnea si ceapa si se lasa sa fiarba 2-3 minute impreuna, amestecand din cand in cand si potrivind gustul de sare.
- Se toarna carnea cu sosul alb intr-un vas termorezistent, se asaza vinetele deasupra si se baga vasul in cuptor pentru 15 minute, la foc iute.
- Cand este gata se scoate din cuptor, se presara parmezanul ras si patrunjelul verde tocat fin, apoi se poate servi