Cuiburi de orez

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cuiburile de orez este varianta de post sau dietetica pentru un pranz delicios, aromat si plin de vitamine.

Ingrediente

    • 100 gr orez salbatic
    • 100 gr orez basmati
    • 1 dovlecel
    • 1 ardei gras
    • 2 catei de usturoi
    • busuioc
    • 6 rosii cherry
    • 4 linguri cu porumb
    • 1 ceapa
    • ulei de masline
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Taie dovlecelul si ardeiul in cubulete.
  2. Separat, caleste ceapa, adauga legumele si inabuse-le 6-7 minute, si condimenteaza cu sare si piper.
  3. Intre timp, pune orez la fiert in apa cu sare, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca. Cand este fiert strecoara orezul si rasfira-l cu o furculita. Adauga legumele calite, porumbul, putin ulei de masline si sare.
  4. Pune salata de orez in vase de cate o portie, decorand cuiburile cu frunze de busuioc si rosii cherry taiate in sferturi.

Recomandari

Mancaruri