- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cuiburile de orez este varianta de post sau dietetica pentru un pranz delicios, aromat si plin de vitamine.
Ingrediente
- 100 gr orez salbatic
- 100 gr orez basmati
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras
- 2 catei de usturoi
- busuioc
- 6 rosii cherry
- 4 linguri cu porumb
- 1 ceapa
- ulei de masline
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Taie dovlecelul si ardeiul in cubulete.
- Separat, caleste ceapa, adauga legumele si inabuse-le 6-7 minute, si condimenteaza cu sare si piper.
- Intre timp, pune orez la fiert in apa cu sare, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca. Cand este fiert strecoara orezul si rasfira-l cu o furculita. Adauga legumele calite, porumbul, putin ulei de masline si sare.
- Pune salata de orez in vase de cate o portie, decorand cuiburile cu frunze de busuioc si rosii cherry taiate in sferturi.