- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Curry de legume este o mancare foarte aromata, pe care o puteti servi calda sau rece, cu orez fiert.
Ingrediente
- 1 ardei gras rosu
- 1 vanata
- 1 rosie
- 2 cartofi
- 2 catei de usturoi
- 300 gr dovleac
- 1 ceapa
- 200 ml smantana vegetala
- 1 lingurita curry
- 1 lingurita turmeric
- ulei
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 50 minute
- Incinge cateva linguri bune cu ulei si caleste ceapa tocata marunt. acnd devine sticloasa, adauga usturoiul pisat, turmericul si cartofii taiati in cubulete si lasa sa se caleasca impreuna 5 minute.
- Spala vanata, indeparteaza cotorul si tai-o pe lungime o data, apoi felii pe latime. Pune peste cartofi bucatelele de vanata, rosia tocata marunt, o ceasca de apa, putina sare si acopera cu capac. Dupa 2-3 minute adauga ardeiul gras tocat marunt, dovleacul taiat in cuburi sau felii, pune 300 ml de apa si lasa sa fiarba totul pana se inmoaie legumele.
- Bate smantana cu putina sos, adauga praful de curry si toarna sosul peste legume. Potriveste gustul de sare si piper, mai lasa sa dea in 2-3 clocote, apoi ia vasul de pe foc, adaugand patrunjelul verde tocat marunt.