Cuscus cu legume si carne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cuscusul cu legume si carne de porc are un gust aparte si o aroma pe care nu o veti uita prea usor.

Ingrediente

    • 300 carne de porc
    • 1 ceapa
    • 1 ardei gras rosu
    • 1 ardei gras galben
    • 1 ardei iute
    • 250 gr cuscus
    • 100 gr ciuperci
    • 2 fire de sparanghel
    • piper rosu
    • ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Carnea de porc tai-o bucatele, apoi prajeste-o in ulei.Cand incepe sa se rumeneasca scoate-o pe uns ervet absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei.
  2. Separat, caleste ceapa si ciupercile, apoi adauga putina sare si piper rosu macinat. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, adauga ardeii taiati bucati mari si sparanghelul.Lasa pe foc 2 minute, amestecand din cand in cand.
  3. Adauga carnea si mai lasa sa fiarba impreuna, potriveste de sare si piper, adaugand ardeiul iute tocat fin si cateva boabe de piper rosu.
  4. Pune cuscusul intr-un castron maricel, toarna peste el 200 ml de apa fierbinte si lasa 5-8 minute, pana se absoarbe toata apa. Adauga o lingura cu ulei si rasfira cuscusul cu furculita. Adauga legumele cu carne peste cuscus si serveste fierbinte.

Recomandari

Mancaruri