- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cuscusul cu legume si carne de porc are un gust aparte si o aroma pe care nu o veti uita prea usor.
Ingrediente
- 300 carne de porc
- 1 ceapa
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei iute
- 250 gr cuscus
- 100 gr ciuperci
- 2 fire de sparanghel
- piper rosu
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Carnea de porc tai-o bucatele, apoi prajeste-o in ulei.Cand incepe sa se rumeneasca scoate-o pe uns ervet absorbant pentru a se scurge surplusul de ulei.
- Separat, caleste ceapa si ciupercile, apoi adauga putina sare si piper rosu macinat. Cand a scazut apa lasata de ciuperci, adauga ardeii taiati bucati mari si sparanghelul.Lasa pe foc 2 minute, amestecand din cand in cand.
- Adauga carnea si mai lasa sa fiarba impreuna, potriveste de sare si piper, adaugand ardeiul iute tocat fin si cateva boabe de piper rosu.
- Pune cuscusul intr-un castron maricel, toarna peste el 200 ml de apa fierbinte si lasa 5-8 minute, pana se absoarbe toata apa. Adauga o lingura cu ulei si rasfira cuscusul cu furculita. Adauga legumele cu carne peste cuscus si serveste fierbinte.