- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dorada cu legume, otet balsamic si mere este un preparat gustos, pe care il puteti servi la mesele alaturi de cei dragi de la sfarsitul saptamanii.
Ingrediente
- 1 buc file de dorada
- 100 grorez italian
- 1 felie de gulie
- 4 ciuperci
- 2 linguri ulei de masline
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 lamaie
- cateva frunze de salata verde
- 1/4 mar verde
- 1 ceapa rosie
- 20 ml otet balsamic
- 4 rosii cherry
- sare
Instructiuni de preparare
- Introduceti dorada la cuptor, cu sare, pe folie alimentara si lasati-o sa se coaca la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 14 minute.
- Fierbeti orezul si apoi trageti-l in tigaie, doar cu sare, impreuna cu ciupercile si ardeiul gras rosu, taiate marunt, timp de 7-8 minute, la foc mediu.
- Amestecati salata cu feliile de gulie, rosiile cherry si ceapa taiata marunt. Puneti dressing de ulei si lamaie si asezonati cu sare.
- Amestecati reductia de otet balsamic cu merele, curatate de coaja si taiate marunt de tot si subtiati amestecul cu putina zeama de lamaie.
- Serviti dorada pe pat de orez impreuna cu salata si sosul de otet balsamic cu mere.