- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana picanta este o mancare aromata si foarte gustoasa...
Ingrediente
- 500 gr carne macra de porc
- 4 cepe mari
- 4-5 ciuperci
- usturoi
- 1 lingurita cu boia iute de ardei
- 150 ml ulei
- sare
- 1 foaie de dafin
- 150 ml vin alb
- bulion de rosii
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli carnea, o tai felii subtiri, o auresti in ulei, apoi o lasi deoparte. In ulei calesti ceapa si usturoiul tocate, iar cand au devenit transparente, adaugi ciupercile taiate felii subtiri. Desfaci bulionul in apa rece si colorezi mancarea, condimentezi cu: sare, foaie de dafin, boia iute de ardei.
- Lasi sa fiarba la foc mic 30 de minute, pui si carnea si adaugi vinul. Este gata cand carnea este patrunsaa. Servesti foarte calda, cu mamaliguta sau cu paine proaspata de casa, alaturi de un vin rosu slab sau rose.