- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana de splina in amestec cu carne de porc este o mancare specific zonei de munte, deoarece este plina de calorii tocmai pentru a rezista frigului.
Ingrediente
- 1 splina
- 300 gr carne grasa de por
- 4-5 cepe
- 1 kg cartofi
- 150 ml ulei
- foaie de dafin
- sare
- piper boabe
- bulion
- 2 linguri cu otet
- marar tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Speli splina, o fierbi citeva minute, arunci apa, o speli iar si o tai cubuleteiar carnea o tai in bucati potrivit de mari.
- Tai ceapa pestisori, rastorni in ulei cald, lasi acoperit pana cand ceapa devine transparenta. Atunci treci in cratita carnea si splina, stingi cu bulion si 2 linguri de otet, adaugi 1 cana de apa si lasi sa dea in clocot.
- Pui in vas cartofii curatati, spalati si taiati felii mari, foaia de dafin, sare si boabe de piper si lasi sa mai fiarba 30 de minute.
- Decorezi cu marar tocat si servesti mincarea calda, cu mamaliguta sau cu paine proaspata si vin rose alaturi.