- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana cu orez este o mancare satioasa si foarte aromata pe care trebuie sa o incercati si dvs!
Ingrediente
- 300 gr carne macra de porc
- 100 gr fasole boabe fiarta
- 2-3 cepe
- 150 gr orez
- 150 ml ulei
- 2 rosii decojite
- sare
- verdeata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli carnea, o tai cubulete si o calesti in ulei fierbinte. Cand s-a inmuiat, scoti carnea si o lasi deoparte.
- In uleiul ramas se caleste ceapa tocata marunt, iar cand s-a inmuiat si a devenit transparenta adaugi orezul ales si spalat in mai multe ape. Lasi sa fiarba cu 1 ceasca mare cu apa doar 10 minute, dupa care adaugi carnea si rosiile decojite, taiate felii subtiri.
- Sarezi, acoperi cu doua cani cu apa calda sau supa de zarzavat si fierbi descoperit, cu vasul asezat pe o tabla, 15 minute. Adaugi fasolea fiarta separat, decorezi cu marar si tarhon tocate impreuna, condimentezi cu boia de ardei sau cimbru, apoi servesti cu paine proaspata si vin alb.