- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocanita nationala este mancarea perfecta pentru un pranz aromat si satios.
Ingrediente
- 500 gr carne macra de porc
- 3 cepe mari
- 150 ml ulei
- 1 foaie de dafin
- 3-4 cartofi
- marar si patrunjel tocate
- 2 rosii decojite
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti carnea, o speli, o tai felii groase sau cubulete, o prajesti in ulei cald si o lasi deoparte cand a devenit aurie. In uleiul ramas calesti cepele taiate pestisori pana se inmoaie, adaugi carnea in cratita, acoperi totul cu apa si lasi pe foc mic, cu vasul acoperit 15 minute.
- Speli si cureti cartofii, ii tai in patru felii, ii asezi peste carne. Tot acum adaugi sare, boabe de piper, foaia de dafin si rosiile taiate felii subtiri.
- Fierbi 30 de minute, decorezi cu verdeata tocata, mai lasi pe foc 5 minute si tragi vasul deoparte. Servesti cu mamaliguta fierbinte, alaturi de un vin rosu sau alb de casa.