- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dorada cu piersici in vin alb trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, usor de preparat si pe placul copiilor.
Ingrediente
- 1 dorada
- 1 lamaie
- 50 ml vinars
- 2 piersici
- 1 lingurita zahar brun
- 1 legatura busuioc
- 100 ml vin alb sec
- ulei de masline
- sare
- piper macinat
- unt
Instructiuni de preparare
- Ungeticu o lingura de ulei o foaie de hartie de copt, apoi uneti fileurile de peste pe hartie si adaugati sare si piper si o lingura de ulei de masline. Puneti tava in cuptorul incins, la foc moderat, timp de 10 minute.
- Topiti putin unt intr-o tigaie la foc mic, apoi adaugati piersicile taiate in bucati mari (fara a fi decojite) si sucul de la o lamaie. Cand piersicile incep sa prinda putina culoare, dati focul mai tare, adaugati vinul alb si asteptati sa se evapore. Adaugati zaharul brun si coniacul si flambati totul, adaugand la final busuiocul tocat marunt, sare si piper.
- Scoateti pestele din cuptor si aranjati-l pe o farfurie, asezati piersicile peste dorada. Pentru a se imbina aromele, asteptati 5 minute inainte de a fi servite.