- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Morunul sau nisetrul provincial este un preparat fin si delicat, numai bun la mesele festive.
Ingrediente
- 1,5 kg morun sau nisetru fara cap
- 2 cepe
- 150 ml ulei
- 50 gr pasta de tomate
- 800 gr rosii proaspete
- 50 gr faina
- 1 capatana usturoi
- 100 ml vin alb
- 1 legatura patrunjel verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Pestele se curata, se spala, se portioneaza, apoi se sareaza. Ceapa si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se curata, se oparesc, se decojesc apoi se taie felii, iar 5 rosii se taie jumatati. Pasta de tomate se dilueaza, patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt.
- Bucatile de peste se introduc la cuptor intr-o tava cu 100 ml de ulei si se prajesc pe jumatate. Ceapa se inabusa in 50 ml de ulei cu 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 100 ml apa, piper, rosiile taiate felii, pasta de tomate si 500 ml de apa fiarta, si se lasa sa fiarba impreuna 15 minute.
- Spre sfarsitul fierberii, se adauga usturoiul, sare si vin. in sosul format, se asaza pestele, deasupra rosiile taiate jumatati si se introduc la cuptor 20 de minute.
- Preparatul se serveste pe platou cu patrunejl verde deasupra, si optional, mamaliga calda.