- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scrumbiile in pergament sunt foarte gustoase, numai bune in zielele cu dezlegare la peste.
Ingrediente
- 1,5 kg scrumbii proaspete
- 150 ml ulei
- 6 cepe
- 500 gr rosii proaspete
- 3 lamai
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Scrumbiile se curata, se spala si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie felii, iar lamaiile se spala si se taie felii.
- Scrumbiile se ung cu 50 ml de ulei, se presraa cu piper, apoi se impacheteaza in hartie pergament unsa cu ulei si se frig pe gratar sau in cuptor.
- Ceapa se inabusa in 75 ml ulei si 100 ml apa, se adauga rosii si se fierbe 5 minute.
- Scrumbia in pergament se serveste desfacuta cu sos de ceapa si felii de lamaie deasupra.