- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Plachia de crap este foarte buna si gustoasa, fiind un preparat pescaresc pe gustul tuturor.
Ingrediente
- 1,4 kg crap fara cap
- 1,5 kg ceapa
- 150 ml ulei
- 150 gr pasta de tomate
- boia de ardei dulce
- 100 ml vin alb
- 1 capatana usturoi
- cimbru
- piper macinat
- 500 gr rosii proaspete
- 2 legaturi patrunjel verde
- foi de dafin
- sare
Instructiuni de preparare
- Cerapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati. Ceapa se curata, se spala, se taie felii si se opareste. Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se spala. se oparesc, se decojesc si se taie jumatati. Patrunjelul verde se curata, se spala si se toaca marunt, iar pasta de tomate se dilueaza in 100 ml de apa.
- Ceapa se inabuse in ulei cu 100 ml de apa. Se adauga pasta de tomate, putina boia, piper, cimbru, 3 foi de dafin, usturoiul, sare si 1 litru de apa fiarta.
- Se fierbe sosul 10-15 minute, apoi se adauga bucatile de peste. Pe fiecare bucata de peste, se asaza o jumatate de rosie si se introduce tava la cuptor circa 20 de minute, la temperatura moderata.
- Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul.
- Plachia se serveste calda sau rece cu patrunjel verde deasupra.