- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dovleceii umpluti sunt foarte gustosi, fiind mult mai apreciati de copii decat ardeii clasici.
Ingrediente
- 4 dovlecei mici
- 300 gr ciuperci de padure
- 2 linguri bulion
- 150 gr orez cu bob lung
- 2 cepe mici
- 3 linguri ulei
- marar verde
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Spala dovleceii si curata-i de coaja, apoi taie-i in bucati de 3-4 cm, scoate miezul, sareaza-i si lasa-i pe un servet absorbant.
- Intre timp, prepara compozitia. Pune la fiert orezul cu 500 ml de apa si amesteca din cand in cand. Cand s-a absorbit apa, da orezul deoparte si lasa-l sa se raceasca.
- Separat, toaca fin ceapa si caleste-o impreuna cu miezul de dovlecel tocat, pana devine aurie. Adauga ciupercile tocate fin si lasa pe foc 7-10 minute sau pana cand scade. Adauga orezul fiert si amesteca, apoi toarna bulionul desfacut in putina apa rece si lasa pe foc cateva minute, potrivind gustul de sare si piper.
- Cu amestecul preparat umple dovleceii. Asaza-i pe o tava , pe care apoi sa o bagi la cuptor 20 de minute. Presara mara tocat si serveste-i alaturi de rosii taiate in feliute.