Dovlecei umpluti-varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dovleceii umpluti sunt foarte gustosi, fiind mult mai apreciati de copii decat ardeii clasici.

Ingrediente

    • 4 dovlecei mici
    • 300 gr ciuperci de padure
    • 2 linguri bulion
    • 150 gr orez cu bob lung
    • 2 cepe mici
    • 3 linguri ulei
    • marar verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Spala dovleceii si curata-i de coaja, apoi taie-i in bucati de 3-4 cm, scoate miezul, sareaza-i si lasa-i pe un servet absorbant.
  2. Intre timp, prepara compozitia. Pune la fiert orezul cu 500 ml de apa si amesteca din cand in cand. Cand s-a absorbit apa, da orezul deoparte si lasa-l sa se raceasca.
  3. Separat, toaca fin ceapa si caleste-o impreuna cu miezul de dovlecel tocat, pana devine aurie. Adauga ciupercile tocate fin si lasa pe foc 7-10 minute sau pana cand scade. Adauga orezul fiert si amesteca, apoi toarna bulionul desfacut in putina apa rece si lasa pe foc cateva minute, potrivind gustul de sare si piper.
  4. Cu amestecul preparat umple dovleceii. Asaza-i pe o tava , pe care apoi sa o bagi la cuptor 20 de minute. Presara mara tocat si serveste-i alaturi de rosii taiate in feliute.

Recomandari

Mancaruri