- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
reteta de drob de miel difera de la o casa la alta.Fiecare gospodina are micul ei secret pe care cu greu il dezvaluie si celorlalti.Noi va oferim una din multimea de retete de drob existente, care speram sa va tenteze prin gustul si aspectul deosebit.
Ingrediente
- maruntaiele de la mie:inima, ficat,plamani si rinichi
- 5 oua
- 2 linguri ulei
- o legatura de ceapa verde
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
- 2 felii de paine
- 250 ml lapte dulce
- piper macinat
- 4 linguri pesmet
- 5 oua fierte
Instructiuni de preparare
- Maruntaiele de miel se curata, se spala cu multa apa rece, apoi se pun intr-o oala cu apa si se pun pe foc ca sa dea in cateva clocote. Cand incepe sa dea in fiert se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca, dupa care se toaca marunt cu un cutit sau se dau prin masina de tocat.
- Tocatura de organe de miel se pune intr-un catsron, se adauga cele 5 oua crude batute, se adauga ceapa verde tocata marunt,mararul si patrunjelul tocate fin. Se amesteca compozitia si se potriveste de sare si piper, apoi se adauga 2 linguri de pesmet, painea inmuiata in lapte cu tot cu lapte si se omogenizeaza compozitia.
- Se ia o tava si se unge cu ulei, apoi se tapeteaza cu pesmet.Se toarna jumatate din compozitie, se asaza ouale fierte, curatate de coaja, apoi se adauga restul de compozitie.Se baga tava in cuptorul incins pentru 40 de minute , la foc moderat.
- Drobul se serveste ca aperitiv alaturi de oua vopsite si legume.Este de preferat sa se consume a doua zi dupa ce a fost preparat, pentru ca aromele sa se imbie in modul cel mai placut.