- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gulasul cu ardei cayenne este un preparat picant foarte gustos si satios, dar se poate prepara si fara ardeiul iute, folosind un ardei capia sau gras.
Ingrediente
- 1,5 kg carne de porc
- 1 ardei cayenne
- 3 cepe albe
- 2 catei de usturoi
- ulei
- 2 lingurite boia dulce
- 150 gr rosii in bulion
- 1 ceapa rosie
- 1 lingurita zahar
- sare
Instructiuni de preparare
- Incinge 100 de ulei, taie carnea in cuburi si pune-o la prajit. Cand carnea s-a rumenit scoate-o pe o farfurie.
- Curata cepele si toaca-le marunt. In grasimea ramasa de la carne, caleste ceapa tocata cateve minute,pana se aureste, apoi adauga boiaua, ardeiul tocat si lasa sa se caleasca impreuna.
- Completeaza cu apa, adauga sare dupa gust, cuburile de carne si lasa sa fiarba totul 30 de minute.
- Toaca rosiile marunt sau paseaza-le cu blenderul, apoi adauga-le in mancare, odata cu usturoiul pisat si zaharul, mai adauga putina apa daca este cazul, iar dupa ce da in cateva clocote opreste focul si lasa sa se odihneasca cateva minute dupa cer poti servi mancarea.