Rizotto cu sofran

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rizotto cu sofran este un preparat delicios pe care il puteti servi ca atare sau il puteti servi ca garnitura la friptura de pui, miel sau peste.

Ingrediente

    • 300 gr orez
    • 1 ceapa
    • 3 ciuperci
    • 1 varf de lingurita sofran
    • 150 ml vin alb sec
    • 1 morcov
    • sare
    • ulei

Instructiuni de preparare

  1. Pune 5 linguri de ulei intr-o cratita si caleste ceapa tocata foarte marunt. Cand ceapa devine sticloasa, adauga morcovul curatat si  dat pe razatoarea mare si, cand morcovul s-a inmiuat, pune orezul clatit in cateva ape si lasa sa se caleasca pana devine sticlos. Adauga sofranul, putina sare si vinul, acopera oala cu capac si lasa sa fiarba inabusit cateva minute, pana scade.
  2. Intre timp, curata ciupercile, taie-le in cuburi, pune-le pe foc in apa cu sare si lasa sa fiarba 15 minute.
  3. Cand orezul a scazut, completeaza cu zeama de la ciuperci, acopera cu capac, lasa sa fiarba si daca mai este nevoie mai adauga zeama. La sfarsit, pune ciupercile, drege gustul de sare, opreste focul, acopera cratita cu un prosop si lasa orezul sa se umfle.

Recomandari

Mancaruri