- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea boabe cu ciolan afumat este o mancare foarte raspandita, avand o aroma unica si un gust pe care nu il poti uita prea usor.
Ingrediente
- 1 ciolan afumat
- 500 gr fasole boabe
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 telina
- 2 linguri cu bulion de rosii
- 2 crengute de cimbru
- 2 foi de dafin
- piper boabe
- sare
- 4 linguri cu ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
-
Pregatiti carnea: razuiti cu lama cutitului tot soriciul ca sa indepartati fumul depus si reziduurile. Curatati oasele mici si spalati de 2-3 ori tot ciolanul afumat, apoi puneti carnea intr-un vas
cu apa rece cat s-o acopere dupa ce ati taiat mai multe felii pe lungul osului. Lasati sa stea 5-6 ore inainte de a o pregati.
- Alegeti fasolea bob cu bob, spalati cu apa rece si dupa ce aruncati apa, lasati fasolea in oala acoperita cu apa calduta, pentru 5-6 ore.
- Cand fasolea s-a umflat, schimbati apa in care a stat, puneti sa fiarba cu apa rece cat s-o acopere. Lasati sa dea in clocot cateva minute, aruncati apa si umpleti oala cu 4 masuri de apa (2 litri) rece si lasati sa fiarba 1 ora la foc potrivit.
- Curatati legumele, taiati-le julieu (felii mici) si caliti-le in ulei cald. Adaugati un pahar cu apa cand ceapa s-a inmuiat si lasati sa fiarba 20 minute, apoi adaugati peste legume cimbru, dafin, sare, piper.
- Amestecati legumele cu fasolea, acoperiti oala si fierbeti la foc potrivit.
- Fierbeti carnea in apa rece, aruncati apa dupa 2-3 min de fierbere, schimbati apa si fierbeti pana se poate consuma. Treceti carnea peste fasole, puneti bulionul si lasati sa fiarba impreuna jumatate de ora.
- Serviti mancarea calda, cu paine de casa si muraturi.