- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea cu costita este o mancare delicioasa, accesibila si consistenta,indicata mai ales pentru zilele friguroase de iarna. Iar daca nu stiati in fasolea cu carnati a devenit una din mancarurile specifice pentru ziua de 1 Decembrie.
Ingrediente
- 700 gr costita de porc
- 500 gr fasole boabe alba
- 1 ardei gras rosu
- 1 morcov
- 1 ceapa
- 2-3 linguri pasta de tomate
- 2 linguri ulei
- 1 crenguta de cimbru
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Cu o seara inaintea prepararii lasati fasolea la inmuiat intr-un castron cu apa rece.
- Se pune fasolea intr-o oala cu apa rece si se lasa sa dea in clocot, apoi se scurge si se pune alta apa. Se lasa sa dea iar in clocot si se schimba iar. In cea de a treia apa cand fasolea da in clocot se adauga crenguta de cimbru si se lasa sa fiarba, la foc mediu pana cand fasolea este fiarta pe jumatate.
- Cat timp fierbe fasolea, separat, se calesc ceapa tocata marunt, morcovul si ardeiul taiati cubulete. Se amesteca, apoi se adauga costita de porc, portionata, putina apa calda, si se lasa sa fiarba pana cand carnea de porc este bine patrunsa.
- Se toarna legumele si costita, peste fasole, se adauga pasta de tomate, se condimenteaza, dupa gust, cu sare si piper si se lasa sa dea in cateva clocote pentru a se imbina toate aromele, apoi se opreste focul si se lasa sa se racoreasca 10 minute inainte de a fi servita.