Fasole fiarta cu unt

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fasolea fiarta cu unt este o mancare foarte aromata si gustoasa, specifica zonei de munte.

Ingrediente

    • 500 gr fasole boabe alba sau pestrita
    • 2 morcovi
    • 1 ceapa
    • 2 fire de tarhon verde sau uscat
    • 2 linguri cu unt
    • sare
    • patrunjel tocat
    • piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Alegeti fasolea bob cu bob, spalati in 2 ape, lasati leguma sa se inmoaie (in felul acesta pielita tare care imbraca bobul se desprinde si fasolea poate fi consumata si de persoanele care sufera de boli de stomac) timp de 10-12 ore. Cand puneti la fiert fasolea, aruncati apa in care a stat, puneti apa rece cat s-o acopere si lasati sa dea in clocot 2-3 min. Schimbati apa cu 3-4 masuri/l masura de fasole, lasati sa fiarba 1/2 ora, dupa care puneti peste fasole morcovii si ceapa, curatate si taiate felii mari si firele de tarhon.
  2. Cand fasolea se poate consuma, scoateti legumele, aruncati ceapa, taiati felii subtiri morcovii, scurgeti zeama in care a fiert mancarea. Amestecati untul cu fasolea, piperati usor, decorati cu patrunjel tocat fin.
  3. Serviti mancarea calda, cu paine proaspata.

Recomandari

Mancaruri