Ghiveci din legume

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul de legume se serveste rece si este o mancare excelenta vara, cand legumele sunt proaspete si gustoase. Ghiveciul de legume este o mancare sanatoasa, care imbina armonios legumele cu sanatatea.

Ingrediente

    • 1 telina
    • 1/4 varza alba
    • 7-8 rosii
    • cateva buchetele de conopida
    • 150 gr fasole verde pastai
    • 1 dovlecel
    • patrunjel vrede
    • marar verde
    • 100 gr mazare
    • 1 morcov
    • 1 patrunjel radacina
    • 3 ardei grasi
    • 1 castravete potrivit
    • 2 cepe
    • 1 vanata
    • 2 cartofi
    • 100 gr bame
    • 200 ml ulei
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se taie varza fideluta, foarte subtire, vanata, cartofii si dovlecelul se curata, se spala si se taie rondele, fasolea verde se rupe bucati mai mici. castravetele se curata de coaja si se taie felioare nu prea subtiri, la fel si ardeii grasi. Morcovul, patrunjelul si telina se curata de coaja, se spala si se taie felioare, iar ceapa se taie solzisori. Rosiile se spala, se curata de coaja si de seminte si se taie cubulete, iar verdeata se toaca marunt.
  2. Toate legumele se pun intr-o cratita mare, se amesteca cu sare si piper, se toarna uleiul si se introduc la cuptor sa fiarba in zeama lor, pana scade destul.

Recomandari

Mancaruri