- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mnacarea de gutui este un preparat delicios pe care cu siguranta si dumneavoastra l-ati gustat o data in viata. Este o reteta spectaculoasa pe care bunicile de la tara o preparau in fiecare toamna nepotilor.
Ingrediente
- 3 gutui
- 1 ceapa
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 lingura unt
- 2 linguri zahar
- 100 ml vin alb
- sare
Instructiuni de preparare
- Se spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata intr-o cratita cu untul fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic.
- Se toarna un pahar cu apa si pasta de tomate, sare, zaharul ars stins cu 2 linguri de apa si vinul. Se lasa sa fiarba in clocote mici. Zeama nu trebuie sa scada prea mult deoarece sosul este foarte gustos.
- Gutuile nu trebuiesc curatate de coaja.