Mancare de gutui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mnacarea de gutui este un preparat delicios pe care cu siguranta si dumneavoastra l-ati gustat o data in viata. Este o reteta spectaculoasa pe care bunicile de la tara o preparau in fiecare toamna nepotilor.

Ingrediente

    • 3 gutui
    • 1 ceapa
    • 1 lingura pasta de tomate
    • 1 lingura unt
    • 2 linguri zahar
    • 100 ml vin alb
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala gutuile si se taie sferturi, se scoate partea tare cu seminte si se pun cu ceapa tocata intr-o cratita cu untul fierbinte, sa se inmoaie, pe foc mic.
  2. Se toarna un pahar cu apa si pasta de tomate, sare, zaharul ars stins cu 2 linguri de apa si vinul. Se lasa sa fiarba in clocote mici. Zeama nu trebuie sa scada prea mult deoarece sosul este foarte gustos.
  3. Gutuile nu trebuiesc curatate de coaja.

Recomandari

Mancaruri