Ficat cu sos de struguri

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ficatul cu sos de struguri este un preparat foarte aromat, putin dulceag, dar foarte gustos.

Ingrediente

    • 1 kg ficat de porc sau vitel
    • 3 linguri cu unt
    • 200 gr struguri albi (sau 200 gr stafide)
    • 1 lingura de zahar
    • 1 lingurita cu sare
    • 1 lingura de otet
    • 2 linguri cu faina
    • 200 ml lapte nefiert
    • piper macinat
    • 200 ml suc de rosii

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru  4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Taiati ficatul felii subtiri, asezati-le intr-un castron mare, acoperiti cu lapte dulce nefiert. Acoperiti si lasati asa 1 ora.
  2. Spalati strugurii, taiati fiecare bobita in doua, scoateti samburii, strangeti bobitele in castron adanc. Cautati struguri cu boabe mari.
  3. Infainati o parte din masa de lucru, stergeti cu servetele bucatile de ficat, sarati si piperati usor. Treceti ficatul prin faina si prajiti in unt pana se rumenesc. Scoateti bucatile de ficat pe un platou mare.
  4. Folositi doar 2 linguri cu unt si faceti un sos din restul de unt, incalzit pana se topeste,  sucul de rosii,o lingura cu zahar, piper macinat, sare si o lingura de otet. Fierbeti 5-6 min cu vasul acoperit, adaugati
    boabele de struguri, mai fierbeti 2-3 min. Rasturnati peste feliile de ficat sosul fierbinte.
  5. Serviti sicat cu sos de struguri cu paine proaspata, langa vin rose.

Recomandari

Mancaruri