- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ficateii cu sos de rodie este un preparat delicat, rafinat si care poate fi punctul forte al unei mese in familie alaturi de cei dragi.
Ingrediente
- 400 gr ficatei de curcan
- 2 linguri unt
- 1 lingura sos de rodie
- piper macinat
- 100 ml vin rosu
- 1 lingurita ulei de masline
- sare
PENTRU SALATA:
- frunze de salata
- ruccola
- otet balsamic
- 1/2 grepfrut
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata ficateii de pielite si nervuri, spala-i cu apa rece, apoi pune-i la scurs intr-o sita.
- Pune o lingura cu unt si uleiul intr-o tigaie adanca si caleste ficateii pana capata o culoare frumoasa. Adauga vinul, sare si piper, dupa gust, si lasa ep foc 10-15 minute, apoi scoate ficateii cand sunt gata si strecoara sosul din tigaie.
- Adauga in sosul strecurat restul de unt, sosul de rodii si da intr-un clocot.
- Pentru salata, amesteca frunzele de ruccola si salata rupta cu degetele, felii de grepfrut curatate de pielite, sareaza si toarna otet balsamic, dupa gust.
- Pe o farfurie se pun ficateii de curcan rumeniti, toarna sos peste ei si serveste impreuna cu salata proaspat preparata.