- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ficateii de pui cu ciuperci este reteta extrem de simpla si de la indemana tuturor, gustoasa si consistenta.
Ingrediente
- 500 gr ficatei
- 150 gr orez
- 75 gr unt
- 1 ceapa
- 500 gr ciuperci
- 150 gr cascaval
- 100 ml vin
- 1 ceapa
- marar verde tocat
Instructiuni de preparare
- Se rumenesc ficateii in 50 gr unt, stropind cate putina apa ca sa nu se usuce. Ciupercile, bine spalate in 5-6 ape, se taie felioare si se calesc apoi in 25 gr unt cu o ceapa tocata, pana incep sa se rumeneasca, apoi se toarna vinul, se adauga mararul tocat marunt, sare, piper si se fierb in continuare, la foc mic.
- Cand a scazut putin vinul si a ramas un sos bun, se ia de pe foc si se amesteca cu ficateii.
- Se fierbe orezul in 3 cesti cu supa de pui. Cand orezul este fiert si scazut, se aranjeaza ficateii cu ciupercile pe o farfurie mare si in jurul lor se pune orezul cu ajutorul unei cescute unsa cu unt, care se umple cu orez si se presara, apoi se rastoarna pe marginea farfuriei in jurul ciupercilor.
- Se pun atatea cescute cu orez in functie de numarul portiilor preparate. Pe fiecare portie de orez se presara cascaval ras marunt si se poate servi.