Gulii cu sos Bechamel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Guliile cu sos Bechamel trebuie sa le incercati pentru ca sunt gustoase, aromate si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 2-3 gulii
    • 3 linguri cu unt
    • 2 linguri cu faina
    • 200 ml lapte
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 30 minute

  1. Curatati guliile de coaja tare de deasupra, taiati-le jumatati si fierbeti-le in apa care clocoteste timp de 5-6 minute. Scurgeti apa, taiati guliile in felii groase de 1-2 cm si lasati-le intr-o cratita emailata cu o lingura de unt sa fiarba 1/4 ora.
  2. Pregatiti separat un sos Bechamel din unt amestecat omogen cu faina si subtiat cu lapte pus cate putin. Lucrati cu o lingura de lemn, amestecati tot timpul in cratita. Daca sosul e prea gros, subtiati cu putina apa calda. Ca sa se poata consuma, orice sos facut cu faina are nevoie sa fiarba 10 minute.
  3. Cand sosul arata ca o smantana subtire, sarati, piperati si rasturnati peste guliile facute in unt.
  4. Serviti mancarea calda, langa crutoane de paine prajita.

Recomandari

Mancaruri