- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Guliile cu sos Bechamel trebuie sa le incercati pentru ca sunt gustoase, aromate si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 2-3 gulii
- 3 linguri cu unt
- 2 linguri cu faina
- 200 ml lapte
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 30 minute
- Curatati guliile de coaja tare de deasupra, taiati-le jumatati si fierbeti-le in apa care clocoteste timp de 5-6 minute. Scurgeti apa, taiati guliile in felii groase de 1-2 cm si lasati-le intr-o cratita emailata cu o lingura de unt sa fiarba 1/4 ora.
- Pregatiti separat un sos Bechamel din unt amestecat omogen cu faina si subtiat cu lapte pus cate putin. Lucrati cu o lingura de lemn, amestecati tot timpul in cratita. Daca sosul e prea gros, subtiati cu putina apa calda. Ca sa se poata consuma, orice sos facut cu faina are nevoie sa fiarba 10 minute.
- Cand sosul arata ca o smantana subtire, sarati, piperati si rasturnati peste guliile facute in unt.
- Serviti mancarea calda, langa crutoane de paine prajita.