- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Perisoarele cu smantana sunt delicioase si foarte bune, pe care le puteti servi atat calde cat si reci la masa de pranz sau la cina.
Ingrediente
PENTRU PERISOARE:
- 250 gr piept de pui
- 1 ou sau 2 albusuri
- 50 gr franzela
- 25 gr faina
- sare
- 1 ceapa
- ulei
PENTRU SOS:
- 50 gr ulei
- 25 gr faina
- 1 ceapa mica rasa
- 20 ml zeama de lamaie
- marar
- 100 ml smantana
- sare
Instructiuni de preparare
- Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela. La tocatura se adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita sare fina, un varf de cutit de piper, o lingurita cu varf de marar sau patrunjel taiat marunt si se amesteca bine.
- Intr-o cratita de 2 l, se caleste ceapa cu 3 linguri de ulei, la foc mic, numai un minut si se stinge imediat cu 500 ml apa. Cand clocoteste apa, se ia cu lingurita din compozitie o cantitate cam cat o nuca, in palma udata cu apa rece i se da forma rotunda si sepune direct in apa.Daca este moale compozitia, i se da forma rotunda si se pune direct in apa.
- Perisoarele se fierb acoperite, la foc mic, 30 minute. Dupa 15 minute se intorc pe partea cealalta.Cand sunt fierte, se adauga smantana, frecata bine cu faina si diluata cu 2 linguri de apa rece, se amesteca cu sosul si se lasa sa fiarba cateva clocote ca sa se lege.Sosul trebuie sa cuprinda bine perisoarele si sa aiba consistenta unei smantani subtiri.
- Daca este nevoie, sosul se mai dilueaza cu putina apa. Perisoarele seservesc cu piure de cartofi sau cu garnitura de orez.