- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta sfaraiala Dobrogeana trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, aromata si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- maruntaie de miel
- carne de la coada si de la gat
- 2 cepe
- 3 linguri unt
- 200 gr smintina
- sare
- mamaliga mai tare: 500 gr malai la 2 litri apa
Instructiuni de preparare
- Se taie maruntaiele si carnea, se sareaza si se lasa o ora.
- Se pune malaiul la fiert. Se toaca ceapa. Untul se pune la incins in ceaun. Se pune ceapa si carnea la prajit si se rumenesc. Se adauga smantana, se lasa inca 10-15 min.
- Mamaliga se intinde pe un fund mare de lemn, scobind-o larg in mijloc, ca o farfurie. Se toarna sfaraiala in farfuria de mamaliga si se mananca cat e fierbinte.Optional se poate servi cu branza framantata putin sarata.