- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pilaful de hribi este o mancare de post delicioasa, aromata si plina de vitamine.
Ingrediente
- 225 gr orez
- 50 ml ulei
- 350 gr hribi proaspeti
- 1 ceapa
- 1 legatura marar
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Hribii se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare, dupa care se scot, se scurg si se taie in feliute. Orezul se alege, se spala si se lasa la scurs.
- Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Cand devine sticloasa, se adauga orezul. Se lasa 5 minute pe foc mic, amestecand mereu, sa nu se arda. Se adauga hribii, se stinge cu zeama din cea in care au fiert acestia, se amesteca bine si se presara sare si piper.
- Se ia de pe foc si se da la cuptor, unde se lasa pana cand se inmoaie orezul, iar zeama scade aproape de tot. Pilaful de hribi se serveste dupa ce s-a racit, cu marar tocat presarat deasupra.