- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Varza cu carne ca-n Banat este o mancare satioasa si foarte aromata, pe care o puteti prepara chiar si la mesele in familie de la sfarsitul saptamani.
Ingrediente
- 200 gr carne de porc
- 100 gr carne afumata
- 200 gr cafne de vita
- 50 gr slanina afumata
- 1 lingura untura
- 1,5 kg varza proaspata
- 1 ceapa rosie
- 1 lingura faina
- otet
- marar
- 4 linguri smantana
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Toata carnea se taie bucati mici. Varza taiata felii si curatata de cotor se opareste in apa clocotita si sarata si se lasa la scurs.
- Intr-o cratita unsa cu untura, se asaza un rand de varza, bucatile de carne de vita oparite si jumatate din carnea afumata, slanina taiata felii subtiri, marar, apoi un rand de varza, un rand de bucati de carne de porc si restul de carne afumata, marar, ceapa, boia. Se acopera cu varza.
- Se umple vasul cu apa, se sareaza si se fierbe 2 ore, acoperit. La sfarsit, se da 15-20 de minute la cuptor.