Ghiveci de legume-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ghiveciul de legume este o mancarica extraordinar de usoara si de savuroasa, o garnitura foarte buna sau pur si simplu o mancare de post satioasa.

Ingrediente

    • 1 vanata mare
    • 3 cepe
    • 2 catei de usturoi
    • 4 rosii
    • 125 ml ulei
    • 4 cartofi
    • 3 morcovi
    • 3 ardei grasi rosii
    • 2 dovlecei mici
    • 1/2 ligura zahar
    • 1/2 lingura cimbru
    • patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Opareste rosiile, curata-le de coaja, taie-le in bucati si caleste-le in doua linguri cu ulei.Lasa pe foc 5 minute amestecand din cand in cand.
  2. Intre timp, curata ceapa, tai-o fideluta si caleste-o in 4 linguri de ulei.Adauga usturoiul tocat marunt, morcovii taiati in jumatati de rondele ardeii taiati cubulete, dovleceii taiati si ei cubulete, vanata decojita si taiata si ea in cublete. Adauga cartofii taiati in cuburi si 2 litri de apa si lasa sa fiarba 40 de minute.
  3. Toarna sosul de rosii, pune cimbru, potriveste de sare si piper si lasa 10-15 minute, la foc moderat.
  4. Ghiveciul se serveste cald, deocrat cu patrunjel verde si cu mamaliguta aburinda.

Recomandari

Mancaruri