- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Guliile umplute cu carne de pasare sunt aromate si gustoase, fiind in acelasi timp un preparat satios si delicat.
Ingrediente
- 10-12 gulii mijlocii
- 4-6 ciuperci
- patrunjel verde tocat
- 1 piept de pui fiert
- 2 oua
- 175 ml ulei
- sare
- 175 ml suc de rosii
- 10 felii subtiri de slanina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti guliile, le speli, le golesti de miez folosind un cutit ascutit. Fierbi guliile in apa cu sare 10 minute,apoi le scoti si le scurgi in sita.
- Pentru umplutura: cureti si speli ciupercile, le toci felii subtiri, le pui sa se prajeasca in 2-3 linguri cu ulei impreuna cu miezul guliilor tocat marunt si patrunjel verde taiat fin. Tragi vasul de pe foc dupa 15 minute, sarezi, amesteci cu carnea de pui taiata marunt si cu 2 oua.
- Omogenizezi compozitia , umpli guliile, le asezi in tava cu ulei, acoperi guliile cu felii de slanina, umpli tava cu suc de rosii si o asezi in cuptorul fierbinte pentru 1 /2 ora.
- Servesti mancarea calda, cu paine proaspata si vin rosu de masa.