Puiul casei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul casei este preparatul surpriza cu care ii puteti oricand surprinde pe cei dragi.

Ingrediente

    • 1 pui mare
    • 3 linguri cu unt
    • 100 gr slanina
    • 1 ceapa
    • 1 ardei rosu iute
    • 175 ml vin
    • 175 gr smantana
    • 1/2 lamaie
    • sare
    • cimbru

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati puiul de fulgi si de tuleie, treceti-l prin flacara mare, frecati cu malai si spalati carnea, apoi goliti pasarea. Aruncati matele, pastrati maruntaiele (ghearele si capul le strangeti si le pastrati la frigider pentru a le folosi la racitura).
  2. Transati puiul si asezati-l pe planseul de lucru pe care ati presarat cimbru tocat sare si piper macinat, treceti bucatile de carne prin amestec, rumeniti-le in unt. Prajiti maruntaiele spalate, fara sa le condimentati.
  3. Taiati slanina felii subtiri, tocati marunt ceapa, scoateti vinisoarele de la ardeiul iute si tocati marunt partea ramasa.
  4. Puneti totul intr-o cratita mare impreuna cu bucatile de carne, adaugati o cana cu apa si fierbeti la foc mic 1/2 ora. Adaugati vinul si continuati fierberea 20 minute.
  5. Scoateti bucatile de carne pe farfurii, puneti smantana in sos. Treceti sosul in care au fiert prin sita, dupa ce ati clocotit 2-3 minute.
  6. Serviti mancarea fierbinte langa cartofi fierti sau morcovi fierti in aburi. Este bun vinul alb.

Recomandari

Mancaruri