- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul casei este preparatul surpriza cu care ii puteti oricand surprinde pe cei dragi.
Ingrediente
- 1 pui mare
- 3 linguri cu unt
- 100 gr slanina
- 1 ceapa
- 1 ardei rosu iute
- 175 ml vin
- 175 gr smantana
- 1/2 lamaie
- sare
- cimbru
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati puiul de fulgi si de tuleie, treceti-l prin flacara mare, frecati cu malai si spalati carnea, apoi goliti pasarea. Aruncati matele, pastrati maruntaiele (ghearele si capul le strangeti si le pastrati la frigider pentru a le folosi la racitura).
- Transati puiul si asezati-l pe planseul de lucru pe care ati presarat cimbru tocat sare si piper macinat, treceti bucatile de carne prin amestec, rumeniti-le in unt. Prajiti maruntaiele spalate, fara sa le condimentati.
- Taiati slanina felii subtiri, tocati marunt ceapa, scoateti vinisoarele de la ardeiul iute si tocati marunt partea ramasa.
- Puneti totul intr-o cratita mare impreuna cu bucatile de carne, adaugati o cana cu apa si fierbeti la foc mic 1/2 ora. Adaugati vinul si continuati fierberea 20 minute.
- Scoateti bucatile de carne pe farfurii, puneti smantana in sos. Treceti sosul in care au fiert prin sita, dupa ce ati clocotit 2-3 minute.
- Serviti mancarea fierbinte langa cartofi fierti sau morcovi fierti in aburi. Este bun vinul alb.